Koirat  |  Esittely  |  Kasvatit  |  Pentuja   |  Pentueet  | Uutiset  |   Galleria  | Yhteystiedot  |  Etusivu

 

   
     

Huom! Tämän tekstin Copyright: Monica Salmi. Älä kopioi tekstiä ilman lupaa!!

 

Kultainennoutaja

Kultainennoutaja on keskikokoinen, seurallinen, älykäs ja miellyttämisenhaluinen koira. Kultaisennoutajan kaunis ulkonäkö usein pettää luulemaan kyseessä olevan sohvankoristukseksi kelpaava toimintakyvytön viehättävä seurakoira. Kultainennoutaja on kuitenkin aktiivinen rotu, joka kaipaa paljon liikuntaa ja erilaisia aktiviteetteja. Käytöshäiriöt johtuvat usein tekemisen puutteesta. Rodun alkuperäinen käyttötarkoitus tulisi aina muistaa, kun on harkitsemassa kultaistanoutajaa perheenjäseneksi. Kultaisetnoutajat ovat lintukoiria ja ne on jalostettu metsästyskoiriksi haavoittuneen ja kuolleen pienriistan talteenottoon. Noutajat ovat monipuolisia koiria ja ne ovat koulutettavissa myös muihin käyttötarkoituksiin. Kultsut ovat ystävällisiä, aktiivisia ja toimintahaluisia koiria. Ne tarvitsevat reipasta liikuntaa ja paljon toimintaa - mitä aktiivisempi isäntä/emäntä sitä iloisempi ja tasapainoisempi koira!


Kultaisennoutajan kanssa voi harrastaa melkein mitä vain.


Vaikka kaikista tämän päivän kultaisistanoutajista ei ole enää metsästykseen puutteellisten taipumusten esimerkiksi riistainnon, paukkuarkuuden yms. syiden osalta, on kultainennoutaja kuitenkin alun perin metsästyskoira. Ja ne ominaisuudet, jotka siitä aikoinaan ovat tehneet hyvä metsästyskoiran, vaikuttavat siihen minkälainen rotu kultainennoutaja nykyäänkin on. Ja ne samat ominaisuudet, jotka tekevät koirasta hyvän metsästyskoiran, tekevät siitä myös monipuolisen harrastus- ja perhekoiran.
Kultaisennoutajan alkuperäinen käyttötarkoitus näkyy sen päivittäisessä toiminnassa varsin usein. Uiminen on suurinta hupia ja siihen tarkoitukseen kelpaa järven/meren puutteessa kura-ojat, vesilätäköt tai mikä tahansa kostea paikka. Noutaminen, eli kaikkien tavaroiden kantaminen kuuluu myös asiaan ja syliisi voidaan tuoda leluja, sukkia, kenkiä, eläintenraatoja yms. Myös kieriskely raatojen ja ulosteiden päällä, sekä niiden syöminen on erittäin tavallista puuhaa noutajalle.

Kerran pari vuodessa saa varautua karvanlähtöön, jota lähteekin aina ihmeteltävän paljon. Jos ei halua design-huonekaluihin uutta karvakerrosta tai kuolaa tai naskalihampaiden teroitusjälkiä, kannattaa koiranhankintaa vielä harkita.


Kultaisetnoutajat rakastavat uimista, on kyseessä sitten järvi tai kura-oja!

Tietoa pennunostajalle

Mikäli lukemasi jälkeen olet edelleen kiinnostunut kultaisestanoutajasta, voit alkaa harkitsemaan rotua itsellesi. Jos olet kiinnostunut hankkimaan pennun meiltä, ohessa hiukan lisätietoa Gilding-pentueista.

Pennut kasvavat kotioloissa tottuen normaaleihin kodin ääniin ja lisäksi perheemme muihin koiriin ja lapsiin. Pentuajan sosiaalistamisella on merkitystä pentujen kehitykseen. Ja on tärkeää, että pennut kasvavat kotioloissa samankaltaisessa ympäristössä, jossa ne tulevat tulevissa kodeissaankin asumaan. Pennut saavat paljon käsittelyä meillä viettämänsä ajan.

Pennut luovutetaan aikaisintaan 7-viikon ikäisinä mikrosirutettuna, madotettuina ja eläinlääkärin tarkistamana. Liitän pennunostajat vuodeksi Golden Ringin jäseniksi ja pennut saavat mukaansa ruokasäkin, pentupakkauksen ja Golden Info-kirjan. Lisäksi pennun mukana tulee kirjalliset hoito,- ja ruokintaohjeet sekä kuvia ja videoita pennuista syntymästä luovutushetkeen.

 

Huom! Tämän tekstin Copyright: Monica Salmi. Älä kopioi tekstiä ilman lupaa!!