Koirat  |  Esittely  |  Kasvatit  |  Pentuja   |  Pentueet  | Uutiset  |   Galleria  | Yhteystiedot  |  Etusivu

 

   
     


Olen Monica Salmi ja asun aviomieheni Jussin, poikiemme Samuelin ja Mikaelin sekä koiriemme kanssa Järvenpäässä, noin 45 kilometrin päässä Helsingistä. Olin haaveillut koirasta pikkutytöstä lähtien ja koska en omaa koiraa saanut, tuli kaikki naapurinkoirat ulkoilutettua ahkerasti. Kotoa pois muutettaessa oman koiran hankkiminen oli siis itsestäänselvyys ja mieheni kanssa päädyimme kultaiseennoutajaan. Siitä kaikki alkoi ja koiraharrastus sekä rotu on vienyt mukanaan. Ensimmäinen kultainennoutaja muutti perheeseemme vuonna 2001. Haimme Venlan "Flowerpot of Woodhill" kotiin juhannusaattona Kirsti Wuorimaalta kennel Woodhillista. Venla oli pennusta lähtien hyvin itsepäinen ja lähes kaikkit virheet tehtiin koirankoulutuksessa. Venla johdatti minut koiramaailmaan ja noutajaharrastuksien saloihin. Venlan kanssa tutustuimme mm. Tokon ja Mejän kiemuroihin ja muutamassa näyttelyssäkin käytiin pyörähtämässä.

Tällä hetkellä kotona on 2 kultaista, Milka "Dream Max Fancy Apple" sekä oma kasvattini Amy "Gilding Marshmallow". Koiraharrastuksesta ja koiristamme on tullut iso osa jokapäiväistä elämää. Koiramme ovat meille erittäin rakkaita perheenjäseniä joiden kanssa on ilo liikkua ja viettää aikaa. Olen suorittanut hyväksytysti Kennelliiton kasvattajakurssin keväällä 2004 ja Kasvattajan jatkokurssin syksyllä 2006. Kesällä 2005 minulle myönnettiin kennelnimi Gilding, joka tarkoittaa kultausta. Ensimmäinen pentueemme syntyi Taikalle keväälle 2007 ja tähän mennessä meillä on syntynyt 4 pentuetta. Haluan keskittyä kasvattamiini pentueisiin huolella ja ainakin tämänhetkinen ajatukseni on, että kasvattaminen tulee olemaan pienimuotoista.

Pennut kasvavat kotioloissa muiden koiriemme ja perheemme keskellä. Tutustun mahdollisiin ostajaehdokkaisiin mieluiten jo ennen pentujen syntymää ja valitsen pennunostajat huolella. Haluan olla yhteydessä kasvattieni omistajiin myös luovutuksen jälkeen ja kuulla mitä kasvateilleni kuuluu. Pentujen toivon päätyvän vastuuntuntoisiin ja aktiivisiin koteihin. Edellytyksenä ei ole välttämättä kokeisiin tähtääminen, mutta kultainennoutaja aktiivisena rotuna kaipaa tekemistä ja toimintaa. Koska terveys ja luonne ovat koiralle ensiarvoisen tärkeitä ominaisuuksia, tavoitteenani on ennen kaikkea terve ja hyväluonteinen kultainennoutaja, jonka kanssa voi harrastaa rodunomaisia lajeja ja näyttelyitä.


Monica & Venla syksyllä 2002.